Trendyol, E-Ticaret Sektörünün İlk Sürdürülebilirlik Akademisi’ni Açtı
Trendyol, BÜYEM (Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi) iş birliğiyle e-ticaret sektörünün ilk Sürdürülebilirlik Akademisi’ni hayata geçirdi. Trendyol, böylece Türkiye’de ilk kez tüm ekosistemine sürdürülebilirlik eğitimleri veren şirket oldu. Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin katkılarıyla hazırlanan içeriklerden Trendyol satıcı ve tedarikçi iş ortakları ile çalışanları yararlanabilecek.
Türkiye’nin lider, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, sektörünün ilk ve en kapsamlı sürdürülebilirlik yol haritası olan “Sürdürülebilir Etki Planı” doğrultusunda yeni adımlar atmaya devam ediyor. Trendyol, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ve Cabana Eğitim-Danışmanlık iş birliği ile e-ticaret sektörünün ilk Sürdürülebilirlik Akademisi”ni hayata geçirdi. Eğitim içerikleri Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin katkılarıyla hazırlanan Akademi, ayrıca Türkiye’de tüm paydaşları kapsayan ilk Sürdürülebilirlik Akademisi niteliği de taşıyor. Trendyol’un faaliyet gösterdiği Almanya, Azerbaycan, Körfez ülkeleri ve Orta ve Doğu Avrupa’daki ekosistemlerinin kullanımına uygun şekilde iki dilde hazırlandı.
Sürdürülebilirlik Akademisi ile Trendyol, çalışan, satıcı ve tedarikçi iş ortaklarının sürdürülebilirlik konusundaki bilgi ve farkındalıklarını artırmayı amaçlıyor. Program; Trendyol’un 2022 yılında oluşturarak uygulamaya koyduğu “Trendyol Sürdürülebilir Etki Planı” doğrultusunda, “Birlikte Dönüşüm” hedefiyle çalışanların yanı sıra satıcı ve iş ortaklarını da sürdürülebilirlik alanında doğru adımlar atmaya ve aktif rol almaya teşvik etmeyi hedefliyor.
Tüm Ekosistem için Sürdürülebilirlik Eğitimleri
Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ve Cabana Eğitim-Danışmanlık ile hayata geçirilen Sürdürülebilirlik Akademisi’nde; sanal sınıf ve çevrimiçi eğitim yöntemleri kullanılacak. Eğitim programında; öncelikli olarak sürdürülebilirliğin neleri kapsadığı ve gerek bireyler gerekse şirketler açısından başlangıç aksiyonlarının neler olabileceği ele alınıyor. Sürdürülebilirliği, dönüşümün anahtarı olarak konumlandıran eğitimde, atık yönetiminden döngüsel ekonomiye pek çok başlık yer alıyor. Sürdürülebilir Üretim ve Yeşil Mutabakat gibi dış pazarlarda rekabetçiliği sağlayacak düzenlemelerle ilgili gerekli bilgiler detaylarıyla aktarılıyor. Sürdürülebilirliğin insan ve toplum boyutu da Çalışan Hakları, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve İş Etiği gibi pek çok başlıkta eğitime dahil ediliyor.
İrem Poyraz: “Akademimiz ile faaliyet gösterdiğimiz tüm pazarlardaki ekosistemlerimizi sürdürülebilir dönüşümün bir parçası haline getiriyoruz”
Trendyol Grubu Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz, konuya ilişkin şunları söyledi: “Trendyol olarak, sürdürülebilir bir geleceğin birlikte atılacak adımlarla mümkün olduğuna inanıyoruz. Benimsediğimiz bu ‘Birlikte Dönüşüm’ anlayışını, ülkemizin ve ekosistemimizin geleceğine yatırım olarak görüyoruz. BÜYEM iş birliği ile hayata geçirdiğimiz Sürdürülebilirlik Akademisi ile ülkemizde e-ticaret sektöründe yine bir ilki hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Akademimiz aracılığı ile Türkiye başta olmak üzere faaliyet gösterdiğimiz tüm pazarlardaki ekosistemlerimizi sürdürülebilir dönüşümün bir parçası haline getiriyoruz. Ülkemiz ve ekosistemimiz için en büyük pozitif etkiyi yaratan şirket olma vizyonumuzla hayata geçirdiğimiz akademimizle sürdürülebilirlik konusundaki bilgi ve farkındalığı artırarak tüm paydaşlarımızla birlikte dönüşümü gerçekleştirmeyi hedefliyoruz”.
Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Çoşkun ise, konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: “Ekonomik ve sosyal ihtiyaçları, ekosistem üzerinde olumsuz etki bırakmadan ve gelecek nesillere zarar vermeden karşılıyor olabilmek son derece önemli. Dünyada nüfusumuzun hızla artması, sanayi devrimi sonrası gelişen teknolojinin etkisi, yenilenemeyen enerji kullanımı, sınırlı olan doğal kaynakların bilinçsiz bir şekilde kullanımı, artan çevre kirliliği sürdürülebilirliğin önemini bizlere gösteriyor. BÜYEM olarak sürdürülebilirlik kapsamında yapılan tüm çalışmaların destekçisi olmayı önemsiyoruz.”
“Sürdürülebilirliği içselleştirmek için yeni bakış açıları oluşturmalıyız”
Sürdürülebilirlik çatısı altında gelecek nesillerin ihtiyaçlarını tehlikeye atmadan mevcut ihtiyaçların karşılanmasının oldukça önemli olduğunu belirten Cabana Eğitim-Danışmanlık kurucusu Proje Danışmanı Dr. Işıl Keskin Şahan sözlerini şöyle sürdürdü: “Sürdürülebilir iş uygulamalarında bilmek ve yapmak arasında kalan boşluğu ele alarak harekete geçmek şirketler için daha da önemli hale geliyor. Hem bireysel hem de kurumsal çerçevede sürdürülebilirliği içselleştirmek için yeni bakış açıları oluşturmaya, tutum ve davranış değişikliği yaratmaya ve böylelikle bir bilinç dönüşümü gerçekleştirmeye ihtiyacımız var. Trendyol Sürdürülebilirlik Akademisi bu dönüşümün mimarlığını üstleniyor.”
ŞİRKET HABERLERİ
08 Ocak 2025EKONOMİ
08 Ocak 2025GLOBAL HABERLER
08 Ocak 2025SPOR
08 Ocak 2025GÜNDEM
08 Ocak 2025FOTO GALERİ
08 Ocak 2025FOTO GALERİ
08 Ocak 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.